Monthly Archives: september 2014

Minnesanteckningar från improviserat medlemsmöte på Högböte

I samband med den sista middagen på Högböte hölls ett improviserat medlemsmöte så att styrelsen skulle kunna få lite återkoppling på hemsidan, önskemål om platser för nya klubbträffar 2015, förslag på vinteraktiviteter, klubbvimpel, mm.

Minnesanteckningar från det improviserade medlemsmötet hittar du här; Minnesanteckning från medlemsmöte på Högböte 2014.

Ny lyckad klubbträff

Mellan den 22 och 24 augusti hade vi vår andra klubbträff. Den här gången på Högböte, Kungliga Motorbåtklubbens (KMK) klubbholme sydöst om Möja. KMK bjöd generöst på hamnavgiften och det bubbel som fick inleda klubbträffen. Vinet, snittar, krustader och annat gott intogs på bryggan under det att eftersläntrare lade till i hamnen.

_DSC4604_DSC4621 _DSC4630_DSC4634

Efter välkomstminglet så var det dags för den första middagen. Denna gång fick varje båt själv ordna med sina egna måltider men maten intogs tillsammans i den fina paviljong som KMK byggt på Högböte.

_DSC4681_DSC4678
_DSC4672_DSC4682

Under den första middagen så försökte vi oss också på att första av ett flertal gånger under helgen sjunga vår klubbsång. Innan vi lämnat ön hade sångtexten kommit upp på hemsidan, vi hade sjungit sången ett otal gånger och även spelat in melodin. Text och melodi hittar du här.

Lördagen inleddes med regn men det upphörde snart. Därefter var det dags för en favorit i repris, rundvandring på båtarna. En ny mix av båtar gjorde det intressant både för de som deltog på klubbträff för första gången och för de som även var med på Utö.

_DSC4745_DSC4739
_DSC4733_DSC4730

Efter rundvandring, lite mer regn och lunch så klarnade det upp och det var dags för frågesport och lite bastubad. Damerna bastade i den bokningsbara bastun, vi killar i den allmänna. Det var svalt i vattnet men skönt när man väl satt utanför bastun och pustade ut.

DSC02003DSC02005

När det så var dags att laga middag blev vädret lite sämre igen men hällregnet uteblev denna gång. När maten väl var färdig så åt vi den igen i den varma och ombonade paviljongen. Under middagen var det så dags för prisutdelning gällande frågesporten och avsaltningsanläggningens kapacitet visade sig vara nyckeln för att vinna. Styrelsen, men framförallt Birgit och Erik fick många varma tack för ett gott arrangemang vilket är roligt då klubbträffarna inte vore mycket värda om deltagarna inte uppskattade dem. Som avslutning på kvällen hölls även ett improviserat medlemsmöte för att styrelsen skulle få lite återkoppling på hemsidan, önskemål om platser för nya klubbträffar 2015, förslag på vinteraktiviteter, klubbvimpel, mm. Mötesanteckningar finns längst ner på sidan.

_DSC4788_DSC4801 _DSC4812_DSC4817

Söndagen bjöd på vackert men blåsigt väder och efter lite frukost på bryggan så började båtarna att ge sig av. De första som skull längst redan direkt efter frukost, de andra efter lunch. Jag tror att vi alla kände när vi åkte därifrån att vi redan såg fram mot nya klubbträffar nästa år. Måtte vintern passera snabbt!

_DSC4838_DSC4833 _DSC4845_DSC4832

Här hittar du minnesanteckningarna från det improviserade medlemsmötet; Minnesanteckning från medlemsmöte på Högböte 2014

På återseende,
/Mats R