Bilder från årets sommarträff i Karlskrona

Mellan 11-14 juli avlöpte årets Grand Banks-träff med båtar. Detta år hölls bara en båtträff, men under desto längre tid. Några av oss gick till Karlskrona i eskader, medan andra passade på att segla under längre tid eller kom från andra hål, t.ex. Finland.

Vi samlades i blåsigt Stenshamn norr om Utklippan. Stor flaggning sattes innan välkomstskumpan serverades i lä bakom ett av husen. Därefter hämtades vi av en traktor med hösläp från vilket vi fick en guidad tur runt Utlängan. Åter i hamnen tändes grillarna och till ljudet av vår vackra Grand Banks sång kunde lokalbefolkningen konstatera, att dom verkar ha det rätt kul där borta!


Nästa dag färdas en ståtlig eskader bestående av tretton GB:ar in mot Karlskrona, med ett stopp vid ”hållplatsen” för U137 där folkhumorn satt upp en skylt ”U-båtsparkering förbjuden”.

Inne i hamnen ligger redan Tapasya och inväntar oss. Vi fyller nästan en hel lång brygga. Båtlivs redaktör besökte oss (hoppas ni läst reportaget i Båtnytt) och även lokalradion kom på besök och intervjuade oss och uppmanade folk att komma ned till hamnen och beskåda denna mäktiga syn! Mycket folk kom det och många var frågorna vi fick.

Så följer några dagar av trevlig samvaro, med allt från Tuff Tuff-tåg upp till Restaurang Utkiken till tävlingar fyllda med skratt och tävlingssinne. Men allt trevligt har ett slut och vid avslutsmiddagen delades det ut diplom och priser under skratt och glam av oss fjorton GB besättningar som deltog.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *