Klubbträffen på Utö – En succé!

Klubbträffen på Utö den 13-15 juni blev en stor succé även om vindarna försökte göra sitt bästa för att störa. Den reserverade brygga undveks av de flesta som ankom under fredagen då det blåste runt kuling rätt emot bryggan. Några tappra som kommit tidigare låg kvar i vinden, men övriga lade sig i lä på andra sidan hamnen. Tretton båtar, tolv svenska och en finsk, hade samlats för att träffas, lära känna varandra och prata om våra båtar och mycket annat.

_DSC2857 IMG_8169

Fredagens grillning avnjöts i visst vindskydd bakom ett tält som Hans Brennius och hans Anette förtjänstfullt hade ordnat. I samband med att vi åt det grillade lammet och grisen så ordnade även Hans och Anette ett lotteri med fina priser till stor glädje för såväl vinnare som andra.

_DSC2663 _DSC2790

Lördagen inleddes med en lugn, solig men fortfarande väldigt blåsig förmiddag då alla fick rå sig själva. Vid två var det dags för en liten tipspromenad i hamnen som Birgit anordnat. Därefter följde kanske helgens klo; rundvandring på samtliga båtar! Det var härligt att se hur lika, men ändå olika, alla båtar var. Vissa detaljer går igen i alla modeller och årsmodeller, annat är unikt för respektive båt. Ett stort tack till allas enorma gästfrihet under rundvandringen! Putsat och fejat eller inte – alla var lika välkomna och det var en stor fröjd att vandra omkring och besöka båtarna. Förhoppningsvis kan vi återupprepa det hela på Högböte i augusti för alla som inte kunde delta på Utö.

_DSC2903 _DSC2932

På lördagskvällen styrde vi kosan upp mot värdshuset där vi åt en utsökt skärgårdsbuffé. Under middagen fick vi höra tal och sånger och jag och Kristina gjorde ett försök att lansera en klubbsång. Sångtext och en inspelning kommer inom kort så får vi se på Högböte om den lyckats få något fäste! 😉 Efter middagen drog sig samtliga tillbaka. Åtminstone några av oss samlades i en båt för en sängfösare, andra knöt sig nog direkt.

_DSC2941 _DSC2947

Söndagen bjöd så äntligen på bra väder. Lugnt, soligt och till och med varmt väder gav perfekta förutsättningar när alla båtar, utom den finska som behövde stäva hemåt redan vid 06:30, lade upp sig sida vid sida för en i Sverige unik gruppbild. Känslan att se alla båtarna tillsammans var enorm! Efter fotograferingen började de flesta sin färd hemåt eller vidare mot nya semesterupplevelser. Jag tror att nästan alla kände att vi nog skulle ses på Högböte i augusti.

_DSC3025 _DSC2500

Ett stort tack till Jovan som arbeta hårt med att organisera träffen tillsammans med oss i styrelsen och till alla andra som på något sätt hjälp till eller bara deltagit och gjort träffen så lyckad!

Fler bilder kommer inom kort. Jag skall bara försöka få hjälp med att få till någon gallerifunktion på hemsidan först. Välkommen tillbaka om några dagar för att se om det finns fler bilder att titta på.

/Mats Rahm

One thought on “Klubbträffen på Utö – En succé!

 1. Anette Johansson och Hasse Brennius

  Vi tycker att det är höjdpunkten hitills av sommarens härliga sjöliv.
  Hoppas på stor uppslutning till nästa träff på Högböte.
  Rejäla båtar och besättningar.
  Trevlig sommar var ni än är.
  Hälsningar från Nåttarö Anette och Hasse på Mimmi af Lisö.

  Träffade Hasse och Mari här ombord på sin fina GB 46.
  Nya flaggorna var på plats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *