Välkommen till Grand Banks Owners Club Sweden

Ännu EJ medlem så kan du ansöka om medlemskap

Grand Banks Owners Club Sweden bildades 2013 och vi har i nuläget ett femtital medlemsbåtar i vår skara. Medlem kan den bli som har eller har haft en Grand Banks eller drömmer om att skaffa en. Förenings målsättning är att ha ett starkt gemensamt intresse för våra tidlösa, vackra båtar och vill skapa ett forum där vi har möjlighet att träffas. Vill man inte delta på möten, har man ändå ett forum där man kan få hjälp och tips. Vi utbyter erfarenheter om bra lösningar på saker ombord, hur reparationer utförs, var man får tag på reservdelar eller annan utrustning.

Klubbens medlemmar träffas med jämna mellanrum med våra båtar på någon trevlig plats, där vi umgås, idkar lekar, äter och dricker gott och njuter av den vackra syn som många Grand Banks -båtar utgör – allt från GB32:or till 52:or i alla GB´s modeller. Var vi än ligger kommer det alltid mycket folk ner till bryggorna för att se och framför allt prata båt, där vi får en möjlighet att vara ambassadörer för våra skönheter.
Ett trevligt inslag på våra möten är att gå husesyn på alla båtar vilket brukar ta sin rundliga tid – alla båtar är lika men ack så olika! Vi stjäl friskt idéer och tipsar varandra och utbyter erfarenheter.

Eftersom klubbens medlemmar är spridda över Sverige och Finland, är det inte alltid lätt för alla att delta på den plats där ett möte planeras. Vi värnar därför om mindre möten lokalt, men det förutsätter att någon på plats arrangerar. Det ska vara en glädje att delta!
Klubben har även en Facebook-sida för våra medlemmar, där vi kan förmedla tips nämnda ovan, men även tipsa om bra (eller dåliga) naturhamnar eller hamnar. Emellanåt vill man ha sällskap och berättar var man ligger så andra kan ansluta – ett möte i stunden.

Under åren har vi genomfört träffar på olika ställen som Utö, Högböte, Wasahamnen, Tyresö Slott, Skansholmen och Trosa. Ett år cruisade vi runt i Mälaren och besökte olika slott samt gjorde ögat och magen ett kalas på Taxinge Slotts kända konditori dit vi anlände med ångbåt. Mötet i Karlskrona var mycket välbesökt, och där fick vi stor uppmärksamhet, från både lokalradio och lokal- samt rikstidningar.
Grand Banks familjen växer snabbt och i det här glada gänget kan vi aldrig bli för många!